Начин на приготвяне
1. Нарязваме пилешкото филе на кубчета и поставяме в дълбока купа, добавяме лимона, черния пипер и солта, да престоява за 20 мин.
2. В дълбок тиган разтопяваме маслото и добавяме гъбите, похлупваме до изпаряване на течността и запържваме до златисто.
3. Пържим пилешкото филе и добавяме риган.
4. Разтваряме в течната сметана 1 с.л. брашно и 100 мл. бяло вино. Добавяме сместа към гъбите и бъркаме енергично до получаване на гъст гъбен сос. Добавяме и филето. Поръсваме с магданоз.
Ястието вече е готово и Вие можете да се насладите на прекрасния му вкус с чаша бяло вино.
Крехкото пилешко филе с гъбен сос е готово.