Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици със зеленчуци

Пилешки подбедрици със зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки подбедрици със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр. по - големи
  • гъби - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • шарен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л. пресен или сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок с подправките и меда и намажете с маринатата пилешкото. Оставете да престои в съд с капак за 60 минути.

Загрейте маслото и 2 с.л. олио и запържете от всички страни подбедриците.

Извадете ги от тигана и сложете вътре по-едро нарязаните зеленчуци, за да се запържат за няколко минути. Посолете ги и ги поръсете с малко пипер по желание и върнете вътре между тях бутчетата.

Сложете съда в загряна на 180 градуса фурна и запечете за около 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: