Лучник

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Лучник2 / 2
04/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Това е една от най-добрите рецепти за лучник - не се приготвя трудно, а вкусът е повече от добър Опитайте го и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г краве
  • кори - 500 г за баница
  • лук - 1 кг кромид
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • черен пипер - 1/2 г млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода до омекване. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер.

Корите се ръсят с мазнина, слепват се две по две, върху тях се слага плънка и се навиват на рула. В тавата навитите кори се подреждат под формата на охлюв.

Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути.

Поднася се топъл с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
40
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ella Alanova
Ella Alanova
Анджелина и Брад ли са ти критерий, Вуко? Че те кога да яли вкусотии като нашите.. Маат пържени компири от боклучавите вериги и гурметата в "изискани" ресторанти, ако изобщо яде нещо кокалестата г-жа. А колкото до лучника.. Аз бих го хапвала всякакъв - само да има кой да го направи.
24.11.2018 19:41
Таисия
Таисия
Моята приятелка прави същото и аз благодаря все пак за рецептата.
02.10.2014 18:57
Вили
Вили
Ха Ха Ха на коментара..... Особено за последните двама....
02.10.2014 18:53
1
Вуко
Вуко
това изобщо не е лучник.... а измишльотина! лучникът се прави от тесто - замесено с мая, вътре се слагат орехи, лук, праз, чушки и настъргани картофи. И много чубрица и сминдух. Страхотен вкус! Даже Анджелина и Брад го харесаха...
16.01.2014 19:01
2