Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Фегато ала венециана

Фегато ала венециана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Фегато ала венециана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 900 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 6 малки глави
  • черен пипер
  • масло - 3 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дроба на 4 дълги парчета, след това с помощта на много остър нож ги нарежете на възможно най-тънко.

Загрейте 4 с.л. от зехтина в тиган, добавете нарязания лук и го запържете на умерен огън за 20 минути. Прехвърлете го в купа и оставете настрана.

Увеличете огъня и сипете оставащите 2 с.л. зехтин. Щом се загрее достатъчно, добавете дроба и го запържете.

Овкусете го със сол и черен пипер, добавете лука и отделилите се от него сокове и пържете още 2 минути.

Прехвърлете в чиния за сервиране. Сипете маслото в тигана, разтопете го и го смесете с магданоза. Поръсете върху дроба и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: