Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Хрупкав пържен лук

Хрупкав пържен лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Хрупкав пържен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Този хрупкав пържен лук е в топ 3 на най-любимите ни бирени мезета, а при вас?"

Необходими Продукти

  • брашно - ½ ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете водата, брашното, яйцето, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре. Нарежете лука и го разделете на кръгчета.

Загрейте много добре олиото, топвайте лука в панировката и го изпържете до получаването на приятен златист цвят.

Отцедете на кухненска хартия и поднесете веднага като гарнитура или предястие.

Хрупкавият пържен лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: