Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Патладжани с доматен сос и шунка

Патладжани с доматен сос и шунка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Патладжани с доматен сос и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Използвайте като предястие, което отлично ще върви с бутилка добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • домати - 3 бр.
  • шунка - 10 резена испанска
  • кашкавал - 150 г настърган
  • зехтин
  • риган - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на ситно, посолете и ги задушете за около 30 минути на бавен огън.

Ако искате сосът да е гладък, може да го пасирате. Междувременно измийте патладжана и го нарежете на резени.

Посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Измийте и подсушете резените, след което ги изпържете в загрят зехтин докато омекнат.

Сложете фолио за печене в тава и напръскайте със зехтин. Наредете резените патладжан и залейте всеки един с доматен сос.

Отгоре наредете шунката, поръсете с настъргания кашкавал и завършете с ригана.

Запечете, докато кашкавалът се разтопи. По желание поръсете с босилек. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: