Начин на приготвяне
Измийте и почистете патладжаните от дръжките. Нарежете ги по дължина на тънки ленти. Посолете ги и оставете за 30 мин да отделят горчивата си вода.
Измийте ги и подсушете, намажете ги с малко олио или зехтин.
Загрейте скара, барбекю или грил тиган и сложете лентите патладжан да се изпекат до златисто от двете страни. Отделете ги в чиния.
Сложете на котлона тенджера, сипете две лъжици зехтин и загрейте.
Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.
Сложете ги в тенджерата и запържете за няколко секунди, колкото да си пусне аромата.
Добавете доматите, разбъркайте, посолете, сложете захарта, подправите и оставете соса да поври до сгъстяване и изпаряване на течността.
Готовите патладжани нарежете по дължина на половина и сложете в голяма чиния.
Отгоре сипете доматения сос и поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Коментари