Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните на две по дължина и го посолете. Оставете ги да престоят 30 минути и ги изплакнете. Издълбайте вътрешността им и я нарежете.
Запържете половината от лука с вътрешността на патладжана и каймата. Подправете с чубрица и черен пипер.
Останалата част от лука се запържва с чесъна и се добавят доматите. Подправете с босилек, риган /или подправки по избор/. Оставете сместа да поври 10-тина минути.
Наредете патладжаните в подходяща тавичка, полейте ги с олио и ги напълнете с плънка от каймата, след което се заливат и с доматения сос.
Пълнените патладжани се пекат за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал и изключете фурната.
Оставете ги вътре докато кашкавалът се разтопи.
Патладжаните с кайма и доматен сос са много вкусни.
Ако обичате патладжани, опитайте непременно и предложенията ни за мусака с патладжан или патладжанът на фурна.
Коментари