Начин на приготвяне
Измитите ябълки нарежете на четвъртинки, почистете от семките и дръжките. Слагайте ги в по-голяма тенджера и ги наместете.
За посоченото количество плод ви трябват 5 л вода. Залейте ябълките и варете за около 20 минути.
След като ябълките се сварят, изцедете сока им през тройно сгъната марля.
Към ябълковия сок добавете захарта, кипнете отново, като разбърквате. След кипването е нужно да отпенвате сока.
Горещия сок разсипете в бутилки, затворете ги много добре и ги съхранявайте на тъмно и по-хладно място до 1 г.
Сокът от ябълки е много сполучлив.
Ако имаш ябълки под ръка, опитай и рецептите ни за истински домашен ябълков оцет или този чуден ябълков сайдър.
Коментари