Картофен хляб с канела и орехи

07/09/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862811978
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа и го обелете. Междувременно пресейте брашното с канелата, добавете маята, сол и черен пипер. Добавете намачкания картоф и орехите.

Направете дупка в центъра и сипете млякото, разбъркайте и замесете меко тесто.

Върнете го в купата, покрийте и оставете на топло място за 1 час, докато си удвои размера.

Замесете го отново, оформете кръгло хлебче и прехвърлете в намазнена тава.

Покрийте с кърпа и отново оставете да втасва за 1 час. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете хляба.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар