Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Картофен чипс с дип от извара и маскарпоне

Картофен чипс с дип от извара и маскарпоне

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Картофен чипс с дип от извара и маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • извара - 200 г
  • маскарпоне - 200 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на много фини кръгчета. Две тави, намазани със зехтин и натъркани с половината чесън, се слагат във фурната и се загряват 5 минути на 175 градуса.

Картофите се разпределят на един слой в тавите и се поръсват със сол. Пекат се 10 минути на 175 градуса.

Обръщат се и се пекат още 15 минути, докато чипсът не стане златист. Обръщат се отново и се пекат още 5 минути. Вадят се върху салфетки.

Дипът се приготвя, като магданозът се нарязва на ситно. Остатъкът от чесъна се нарязва на ситно и се счуква със солта.

Изварата се разбива, добавя се маскарпонето, кашкавалът и млякото, добавя се солта, чесънът и магданоза и всичко се разбърква. Чипсът се сервира студен заедно с дипа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: