Плодов чипс с ябълки и круши

09/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене200 мин.
Общо215 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжките на ябълките и на крушите се махат и плодовете се нарязват на тънки резенчета, без да се маха кората или сърцевината със семките.

Лимоните се изцеждат и сокът се смесва с половин чаша вода. Плодовете се заливат с лимонената вода, за да не потъмнеят.

Захарта се смесва с 300 милилитра вода и се загрява на бавен огън, докато кипне. След това се вари 7 минути, докато не се превърне в сироп. Парченцата плодове се пускат в сиропа и се варят 4 минути.

Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тави, постлани с хартия за печене. Всяка тава се слага за 3 часа във фурна, загрята на 100 градуса.

След като мине час и половина от печенето, плодовете се обръщат и се връщат във фурната. Вадят се върху салфетки и се сервират топли или студени. Съхраняват се в хартиени пакети.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар