Начин на приготвяне
Млякото се кипва, добавя се маслото и солта. След като маслото се разтопи, сместа се оставя да кипне още веднъж и веднага се сваля от котлона.
Брашното и кимът се изсипват в центъра на съда с млякото и сместа се разбърква много добре, за да няма бучки. Съдът се връща на котлона и тестото се загрява 4-5 минути при непрекъснато бъркане, докато не започне да се отделя от стените на съда.
Съдът се сваля от котлона и едно по едно се добавят 4 яйца, като тестото се разбърква добре преди добавянето на всяко следващо яйце.
Кашкавалът се настъргва и се добавя в топлото тесто. Разбърква се. С чаена лъжичка се взима от тестото и се слага в тава, постлана с хартия за печене, като между кифличките се оставя разстояние около 4 сантиметра.
Кифличките се намазват с разбито яйце и се пекат 10 минути на 190 градуса. След това фурната се намалява на 160 градуса и кифличките се пекат още 10 минути, за да станат кръгли и златисти.
Фурната се изключва, вратичката се открехва и кифличките се оставят да поизстинат 10 минути, след което се сервират.