Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Бургундски кифлички с ким и кашкавал

Бургундски кифлички с ким и кашкавал

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бургундски кифлички с ким и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва, добавя се маслото и солта. След като маслото се разтопи, сместа се оставя да кипне още веднъж и веднага се сваля от котлона.

Брашното и кимът се изсипват в центъра на съда с млякото и сместа се разбърква много добре, за да няма бучки. Съдът се връща на котлона и тестото се загрява 4-5 минути при непрекъснато бъркане, докато не започне да се отделя от стените на съда.

Съдът се сваля от котлона и едно по едно се добавят 4 яйца, като тестото се разбърква добре преди добавянето на всяко следващо яйце.

Кашкавалът се настъргва и се добавя в топлото тесто. Разбърква се. С чаена лъжичка се взима от тестото и се слага в тава, постлана с хартия за печене, като между кифличките се оставя разстояние около 4 сантиметра.

Кифличките се намазват с разбито яйце и се пекат 10 минути на 190 градуса. След това фурната се намалява на 160 градуса и кифличките се пекат още 10 минути, за да станат кръгли и златисти.

Фурната се изключва, вратичката се открехва и кифличките се оставят да поизстинат 10 минути, след което се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: