Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко месо по провансалски

Телешко месо по провансалски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешко месо по провансалски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.5 кг цяло парче
  • бекон - 225 г
  • моркови - 225 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • машерка - 1 стрък
  • магданоз - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 225 г обезкостени
  • домати - 400 г от консерва
  • За маринатата
  • зехтин - 120 мл
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • червено вино - 150 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 стрък
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите маринатата, загрейте зехтина в тенджерка, добавете лука, целината и моркова, гответе 2 минути, намалете огъня и добавете червеното вино, пипера, чесъна, дафиновия лист, мащерката и магданоза.

Овкусете със сол, покрийте и оставете да се вари на бавен огън 15-20 минути. Сложете месото в тава и го залейте с охладената марината.

Покрийте и го оставете в хладилник за 12 час. Загрейте фурната на 160 градуса. Извадете месото и го сложете в тава за печене. Добавете бекона и морковите, подправките и чесъна.

Добавете маринатата, покрийте и печете 2.5 часа. Извадете от фурната, добавете маслините и доматите, покрийте отново и печете още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: