Ориз с пресни подправки

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
13/09/2015
"Ориз, като ориз, но с тези свежи подправки има направо вълшебен вкус и аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 446
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете предварително накиснатия в подсолена вода за 2 часа ориз и го кипнете за 5 минути, намалете котлона и варете още 10 минути.

Прибавете подправките и лука, разбъркайте добре и задушете за още няколко минути. Накиснете шафрана в 1 с.л. вряща вода.

Загрейте половината от маслото, добавете 1 с.л. вода и прибавете ориза. Гответе на много бавен огън за 10 минути.

Прибавете оставащото масло, канелата и шафрановата вода, покрийте с чиста кърпа, сложете капака и задушете на много бавен огън 30-тина минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар