Кисели краставички в буркани

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
19/09/2015
"Разчистете килера, защото ще искате да направите възможно най-много кисели краставички от тези - страхотни са "
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 681
  • Преглеждания за месеца742
  • Преглеждания за седмицата347
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • корнишони
  • лук - 3 резенчета на буркан
  • черен пипер - 5 зрънца на буркан
  • хрян - по 1 малко парченце корен на буркан
  • синап - десетина зрънца на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 3 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркана се поставят черният пипер, синапът и малко парченце хрян.

След това краставичките се нареждат плътно и се овкусяват със солта, захарта и оцета.

Накрая се поставят лукът и магданозът и се налива вода до ръбчето на стъкления съд.

Бурканите се запечатват и така приготвените консервите се подлагат на стерилизация, траеща около десетина минути.

Когато поизстинат се изваждат от водата и се поставят с капачката надолу.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Много са вкусни, ние слагаме и стрък пресен копър
0
0