Пъстърва на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
15/11/2010
"Метнете 2 рибки на скарата и ще хапнете здравословно само след 10-15 минути"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166 898
  • Преглеждания за месеца2406
  • Преглеждания за седмицата150
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пъстърва - 4 изчистени
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • лук - 2 глави
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пъстървите със студена вода. Подсушете ги отвън и отвътре. Напръскайте ги с лимоновия сок и леко ги посолете. Намажете с олиото 4 листа алуминиево фолио.

Измийте копъра и го изтръскайте от водата, нарежете го на едро. Обелете лука, нарежете го на дребно и го разбъркайте с копъра. Напълнете пъстървите със сместа и ги затворете. Сложете рибите върху парчетата фолио.

Съединете краищата на фолиото и ги завийте на плътни пакети. Печете на скарата по 15 минути от всяка страна. Сложете пъстървите в чиниите и ги украсете с резенчета лимон.

Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см-19%
Качество без компромис:
Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см
134.00 лв.
108.00 лв.
Виж ››

Удобна за приготвяне на вкусни гриловани зеленчуци и месо грил тава, която всяко домакинство заслужава. Оребрена, с удобни дръжки.

Рейтинг

5 21
4 13
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Добре изглеждат. Сигурно са и вкусни.
0
1