Замразени Смокини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
20/09/2015
"Не ви се бърка сладко? Няма проблем! Може да съхранявате замразени смокини и във фризера!"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 440
  • Преглеждания за месеца2337
  • Преглеждания за седмицата192
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете здрави и сочни смокини, които обаче да не са презрели. Измийте ги и ги оставете да се отцедят от водата. След това можете да ги озахарите.

Имайте предвид, че тази стъпка не е задължителна, така че можете и да я пропуснете. След това поставете смокините в полиетиленови пликове, като се постараете да отстраните въздуха от тях. Вържете пликчетата или ги запечатайте по удобния за вас начин и ги приберете за съхранение във фризера.

Когато размразявате замразените плодове, е добре първоначално да ги преместите в хладилника, а след това да ги извадите на стайна температура. Възможно е замразените смокини да са загубили привлекателната си форма, но при правилно съхранение приятният им вкус би трябвало да се запази.

Препоръчително е да съхранявате замразени смокини във фризера не повече от 4-5 месеца, тъй като после вкусът избледнява, а и освен това се губят полезните им вещества.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар