Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Прясно зеле със свинско в тенджера

Прясно зеле със свинско в тенджера

Прясно зеле със свинско в тенджера
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Дояждайте днес каквото имате у дома и утре се завръщайте към толкова любимото прясно зеленце със свинско"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • свинско рагу - 700 грама
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 броя
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете рагуто на малки парчета и го задушете в тенджера с малко вода и мазнина. След като месото побелее, добавете към него и наситнения лук.

Разбърквайте за кратко и прибавете тънко нарязаното и претрито със сол зеле.

Налейте чаша топла вода и сложете капака на тенджерата, за да се задуши зелето.

Щом зелето поомекне, добавете смлените домати с червения пипер.

Продължете готвенето на манджата още около 40 минути, като периодично разбърквате.

Прясното зеле със свинско в тенджера е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: