Класически масленки

ДоринаДоринаНовак
21/09/2015
"Бързите масленки са познати от детството на почти всички. Те изключително пръхкави и вкусни. Рецептата за бързи сладки с мас е лесна, много икономична, а резултатът - много вкусен!"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 554
  • Преглеждания за месеца929
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • мас - 200 г размекната, свинска
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - около 400 г
  • ванилия - 4 прахчета
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с голяма вилица яйцето, размекналата се свинска мас и захарта. Добавете сместа към брашното с ванилията.

Замесете тестото бързо, за да не размекне прекалено мазнината. Тестото разточете на кора с дебелина около 5 мм и изрежете желаните от вас форми - квадратчета, правоъгълници, кръгчета и т.н., а дори може да оформите масленките на топчета.

Подреждайте ги върху тава с хартия за печене и ги изпечете на 180 градуса за около 10-12 минути - докато порозовеят съвсем леко.

Готовите масленки още горещи се овалват в пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
21.05.2016 14:53
Трябва да направя масленки тия дни.
2
6