Обикновена саламура за туршия

НайденНайденНовак
21/09/2015
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 207
  • Преглеждания за месеца864
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 3 л
  • морска сол - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • натриев бензоат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за саламурата и разбъркайте, докато всичко се разтвори напълно.

С така приготвената саламура се заливат подготвените зеленчуци за туршията, като течността трябва да ги покрива.

При нужда притиснете отгоре с тежест, за да не изплуват.

Тази саламура е подходяща за люти чушки, чорбаджийки, зелени домати, целина, моркови, карфиол и т.н.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар