Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Скандинавски пилешки кнедли

Скандинавски пилешки кнедли

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Скандинавски пилешки кнедли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • магданоз - 10 стръка
  • брашно - 1 шепа
  • сол - 1 щипка
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се смила на ситно. Лукът се реже на ситно и се добавя към месото. Разбърква се добре.

Яйцата се разбиват. Чесънът и магданозът се режат на ситно и се добавят към яйцата.

Яйчената смес се добавя към месото и се разбърква добре. Добавя се брашното и солта и сместа се разбърква още веднъж.

С мокри ръце се правят топчета и се варят във вряща вода на порции, като всяка порция се вари по около 3 минути.

Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: