Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Козе месо с картофи в тавичка

Козе месо с картофи в тавичка

MarianeMariane
Джедай
5611k
Козе месо с картофи в тавичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • козе месо - 1 кг
  • картофи - 1 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • нишесте - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете виното, нишестето и подправките и объркайте до получаването на хомогенна каша.

Оваляйте в нея месото и го приберете на хладно. Обелете картофите и ги нарежете на полумесеци.

Поставете ги на дъното на предварителна намазнена тава, отгоре сложете месото, залейте с вода и покрийте с фолио.

Печете ястието в предварително загрята на 250 градуса фурна за около 30 минути, след което намалете на 220 г и печете още два часа, като към края на печенето трябва да свалите фолиото, за да получите хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: