Стерилизирани люти чушки шипка

МарианаМарианаНовак
23/09/2015
"Като пикантни бонбончета са, хапваме си през цялата зима от тях "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 530
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки - шипка
  • сол - 1 с.л. с връх
  • захар - 1 с.л. равна
  • аспирин - 2 бр.
  • дафинови листа
  • копър - прецъфтял
  • черен пипер - на зърна
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за буркан с вместимост 800 г. На дъното му се слагат черен пипер, дафинов лист, копър, захарта, солта, аспирините и няколко скилидки чесън. Отгоре се подреждат лютите чушки, които предварително са надупчени, а дръжките им - отстранени.

Заливат се с оцет, докато бурканът се напълни на 2/3 от обема, след което се допълват с вода. Затварят се плътно и се оставят на светло, слънчево място за 4-5 дни, като се обръщат веднъж дневно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар