Задушена гъска

Готвач.бгГотвач.бгНовак
24/09/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 973
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лимонов сок - 2 - 3 к.л. или оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие.

Извадете гъшето месо и в същия съд запържете скълцания лук, след което го разбъркайте с брашното и поръсете с червен пипер. Разредете с вода, като разбърквате непрекъснато.

Върнете гъската в тенджерата, добавете подправките (по избор) и лимоновия сок/оцет и задушете на тих котлон до омекване на месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар