Коледна печена гъска

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Коледна печена гъска1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Изненадайте семейството си, когато вместо традиционната пуйка поднесете на масата печена гъска с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр.
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. (сух)
  • босилек - ½ ч.л.
  • мазнина - 5 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на кубчета и заедно с накълцания лук се задушават в част от мазнината. Добавят се подправките и се посолява.

Гъската се измива добре, посолява се и се слага в тава. Полива се с останалата мазнина. Пече се в умерена фурна. Залива се с виното и малко вода. По време на печенето се полива с образувалия се сос.

Когато месото е готово и получи хрупкава коричка, гъската се изважда и се слага в голямо плато или чиния. Около нея се сипват задушените картофи с лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: