Пълнена гъска с дреболии

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Пълнена гъска с дреболии1 / 2
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
320 мин.
Общо
350 мин.
Порции
6
"Предизвикателството да изпечеш гъска, пълнена с дреболии, и с хрупкава коричка, изпълнено. Сега е ваш ред"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр. + дреболийките
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • домати - 1 бр. настърган
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 връзка
  • бульон - 1 и 1/3 ч.ч. пилешки
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно. С половината масло задушаваме лука и дреболиите и добавяме червения пипер, домата и ориза. Прибавяме подправките и бульона и оставяме ориза да набъбне.

С така приготвената плънка напълваме гъската и я зашиваме много добре с конец. Намазваме я с масло и я слагаме в тава.

Доливаме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като през цялото време я обливаме със соса от печенето. Един час преди да я извадим я обръщаме, за да се изпече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: