Начин на приготвяне
Тестото се разточва тънко и се слага в намазана с масло тава, като се оформят стенички. Върху тестото се слага хартия за печене и се покрива със зрял фасул. Пече се 15 минути на 200 градуса.
Яйцата се разбиват със сметаната, захарта и водката. Кивито се обелва и се реже на парчета с дебелина половин сантиметър. Тестото се вади от фурната, фасулът се маха и тестото се оставя да поизстине леко, след което се намазва с конфитюр.
Десетина кръгчета киви се оставят настрана за украса. Останалите се разпределят върху тестото и се заливат с яйчената смес. Сладкишът се пече 20 минути на 180 градуса.
Вади се, украсява се с останалите резенчета киви и се пече още 5 минути на 180 градуса. Сервира се топъл или студен, поръсен с пудра захар.