Начин на приготвяне
Чукваме едно по едно 3 големи яйца в суха купа. Предварително яйцата сме ги изкарали на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем с помощта на миксер, като бием много продължително.
Пресяваме брашното и към него добавяме ½ пакетче бакпулвер и разбъркваме. Към яйчената смес прибавяме ½ ч.ч. олио и прясно мляко – ¾ ч.ч., и продължаваме да разбиваме. Най-накрая слагаме ванилията и объркваме всичко.
Постепенно на лъжици прибавяме брашното и разбъркваме с миксера.
Намазваме с олио и посипваме с брашно форма за торта с падащо дъно, за да не залепни при печенето. Изсипваме сместа и я заглаждаме с лъжица - да е равно.
Обелваме и нарязваме на тънки кръгове 3 броя киви. Нареждаме кивито върху кашата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме дали се изпекъл достатъчно с клечка за зъби.
Вече готов, но изстинал, защото бързо се стапя, го поръсваме с пудра захар с цедка.
Става леко сладко-кисел на вкус и мек от вътре.