Начин на приготвяне
Разбийте с помощта на миксер яйцето със захарта, добавете мекото масло, ванилията, а след като сместа се хомогенизира на гладък крем, добавете останалите продукти, които сте смесили предварително в отделен съд. Заменете миксера с дървена лъжица и хомогенизирайте сместа.
Оставете в хладилника за 1 час, преди да започнете оформянето на сладките. Застелете тава с хартия за печене. Гребвайте от сместа с 1 ч.л. и оформяйте топчета, които се подреждат в тавата.
Изпечете сладките от лимец в предварително загрята до 180 градуса фурна - печенето отнема около 10-12 мин.
Готовите сладки са меки, докато са топли, но след като изстинат се втвърдяват.
По желание може да замените стафидите със сушени череши или боровинки, а орехите - с бадеми или лешници.