Веган салата Капрезе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
29/09/2015
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и подсушават, след което се нарязват на шайби и се подреждат в подходяща чиния.

Тофуто се изкисва във вода десетина минути, също се подсушава и се нарязва на филийки, които се нареждат между доматите.

В кухненски робот се поставя измитият и подсушен босилек заедно със зехтина и лимоновия сок.

С получения сос се овкусяват доматите и тофуто. Салатата се гарнира с маслини и се поднася.

Практична иноксова купа (басан) 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична иноксова купа (басан) 24 см
7.99 лв.
6.15 лв.
Виж ››

Иноксова купа за разбъркване и сервиране, с която приготвянето на салата ще е истинско удоволствие. Удобна, практична, лесна за почистване. Благодарение на нежния цвят инкос, купата придава елегантност на трапезата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
11.05.2020 20:34
много ми допада тази веган алтернатива на салатата Капрезе - италианска класика. Става за постите, подходяща е и за хора, избягващи или ограничаващи млечните продукти хора, тези с лактозна непоносимост и т.н.
0
0