Слепени сладки със сода и лимец

МладенаМладенаНовак
09/10/2015
"Вярвате или не, но по време на пости може спокойно да хапвате от тези апетитни сладки "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 487
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • мазнина - 150 мл растителна
  • кафява захар - 150 г
  • мед - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно от лимец - около 400 г пълнозърнесто
  • шипков мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Долейте растителната мазнина - може да е олио, кокосово масло или зехтин.

Добавете меда и започнете да добавяте смесеното брашно със содата. Замесете гладко и меко тесто.

С леко влажни ръце оформете малки и еднакви топчета и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Изпечете сладките в загряна на 180 градуса фурна. Охладете леко сладките и ги слепете със шипков мармалад или с друг по избор.

Колкото повече престояват сладките, толкова по-вкусни стават.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар