Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Неаполитанско ризото с вино и моркови

Неаполитанско ризото с вино и моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Неаполитанско ризото с вино и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Всички хубави покани за обяд за почват с думите - ела да опиташ какво ризото съм приготвил"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 5 ч.ч. пилешки от кубчета
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан - 4 с.л. настърган
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и чесънът се режат на ситно и се запържват в зехтина на бавен огън, докато лукът не стане прозрачен.

Добавя се оризът и се разбърква добре, за да поемат зърната достатъчно зехтин.

Бульонът се загрява в отделен съд и в ориза се добавя по малко от бульона при непрекъснато бъркане, докато оризът не го поеме.

Добавя се виното и оризът се вари до омекване, без да се допуска да стане на каша.

Сваля се от котлона, поръсва се със сол и пармезан, добавя се маслото, похлупва се с капак за 3 минути и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: