Медовина с джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
11/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 947
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва. Медът се смесва с горещата вода и се загрява на бавен огън.

Добавя се захарта и се вари, като периодично се маха пяната. След като пяната престане да се появява, течността се прелива в студен съд. Добавя се маята, размита с малко топла вода.

Джинджифилът се обелва и се настъргва. Добавя се към сместа.

Съдът се затваря много добре и се оставя на хладно за 3 месеца. Лимоните се изцеждат, сокът се добавя към сместа.

Разпределя с в бутилки, като тапите се затягат с тел, за да не изскочат. Медовината се съхранява на тъмно и хладно.

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maria
maria
14.12.2015 16:30
Пробвахме я стана много приятна на вкус и леко газирана.
0
0