Тутманик На баба

КК
Готвач
754262712
Тутманик На баба
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Един невероятно вкусен тутманик, който ще ви накара да станете рано сутрин, за да го опитате още докато е топъл"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл хладко
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 3
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 1 1/2 пак.
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във вода с 1-2 с. л. брашно и малко захар. Като шупне, се добавя в брашното заедно с яйцата, по 1 с. л. сол и захар и хладкото прясно мляко. Омесва се тесто. Оставя се да втаса.

После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло.

Разстила се.

Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква.

Реже се на парчета, високи около 5 см. Парчетата се подреждат в подмазана с олио тава.

Пече се във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: