Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с ябълки и локум

Баклава с ябълки и локум

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Баклава с ябълки и локум
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Издирва се опасно вкусна баклава с ябълки и локум, известна още като сериен убиец на строги диети"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кори за баница - 1 пак.
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и захарта, добавяме киселото мляко, в което сме угасили содата. Прибавяме брашното с канелата и разбъркваме, накрая слагаме и настърганата и отцедена ябълка.

Две от корите намазваме с малко от разтопеното масло и ги слагаме една върху друга. Слагаме няколко лъжици от плънката по цялата кора, отгоре добавяме и парченцата локум и навиваме на руло.

Така се прави с всички останали кори. Нареждаме в намаслена тава, нарязваме на парчета и поръсваме с останалото краве масло.

Печем за 15-20 мин в загрята фурна 180°C до зачервяване.

Сварява се сироп от 2 ч.ч. водата с 2 ч.ч. захарта, ванилията и с него заливаме студените баклавички.

Готовите баклавички може да сервирате поръсени с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: