Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето и захарта, добавяме киселото мляко, в което сме угасили содата. Прибавяме брашното с канелата и разбъркваме, накрая слагаме и настърганата и отцедена ябълка.
Две от корите намазваме с малко от разтопеното масло и ги слагаме една върху друга. Слагаме няколко лъжици от плънката по цялата кора, отгоре добавяме и парченцата локум и навиваме на руло.
Така се прави с всички останали кори. Нареждаме в намаслена тава, нарязваме на парчета и поръсваме с останалото краве масло.
Печем за 15-20 мин в загрята фурна 180°C до зачервяване.
Сварява се сироп от 2 ч.ч. водата с 2 ч.ч. захарта, ванилията и с него заливаме студените баклавички.
Готовите баклавички може да сервирате поръсени с кокосови стърготини.