Домашен сладкиш с ябълки и мюсли

RoriRoriНовак
07/11/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 517
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мюслите се смилат в чопъра, за да станат на прах. След това се размесват с разтопеното краве масло. Получената смес се разстила на дъното на форма за торта и се прибира в хладилника 15-20 минути.

През това време изварата се пасира с прясното мляко, за да се получи крем. Той се нанася внимателно върху втвърдилия се блат и сладкишът се връща обратно на студено за още 20 минути.

През това време сладкото от круши се разбива. Ябълките се нарязват на полумесеци и се запичат с малко мед на фурна, след което се оставят да се охладят.

Когато и вторият слой на сладкиша се стегне, се намазва със сладко от круши. Отгоре се нареждат леко запечените ябълки. За финал се поръсва с канела и десертът се прибира в хладилника за още 5-6 часа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар