Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Паниран свински дроб с ароматни подправки

Паниран свински дроб с ароматни подправки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Паниран свински дроб с ароматни подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол
  • зехтин
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • бира - 50 мл
  • сода - 1 щ.
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • кимион - 1 щ.
  • розмарин - 1 щ.
  • мащерка - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства и измива. Нарязва се на парчета, дебели около 1.5 см. След рязането може да се измие още веднъж и да се подсуши.

После се натърква със сол и се слага в прясното мляко, където трябва да престои 1 час /в хладилника/. Преди да бъде изваден, се приготвя панировка от изброените продукти.

Всяко парче се потапя в нея и се изпържва в силно загрят зехтин. Панираният дроб се вади от мазнината и се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Консумира се самостоятелно или в комбинация със зеленчукова гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
ако нямате мляко може да го мариновате със соев сос.
11.04.2016 10:35