Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дроб с ориз и ароматни подправки

Дроб с ориз и ароматни подправки

Дроб с ориз и ароматни подправки
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г (може да се приготви и с пилешки дробчета)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • маслини - 1/2 ч.ч. без костилки
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • джоджен
  • риган
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 15 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парченца свинския дроб и го измиваме. В олио запържваме парченцата дроб и ситно нарязан лук.

Добавяме една чаена чаша измит ориз, сол, черен пипер, магданоз, чубрица, джоджен, риган на вкус.

Наливаме 3-4 чаени чаши топла вода. Добавяме 1/2 чаена чаша маслини.

Варим ястието до готовност. Малко преди да свалим от котлона, прибавяме парче краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: