Лесни пурички с мас

ЕмаЕмаНовак
12/10/2015
"А знаете ли, че ако никой не ви гледа, може да изядете колкото си искате от тези пурички "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 453
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г бяло
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • мармалад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се сипва в голяма купа. Прави се кладенче и в него се излизват разбитите яйца. Слагат се още свинската мас и водата.

Подправя се със захарта и солта и се замесва тесто. То се разстила върху плоскост с помощта на точилка и се разрязва на малки правоъгълници. Във всеки един от тях се слага мармалад и се завива на пуричка.

Получените тестени изделия се нареждат в набрашнена и намазнена тава. Изпичат се в загрята фурна на 170 градуса.

След двадесетина минути се вадят от печката и се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня Нейчева
Таня Нейчева
27.02.2019 22:42
Според мен има някаква грешка в изписването на рецептата. Водата в тестото ми се стори излишна, а липсваше какъвто и да е набухвател. Не сложих 1 ч.ч. вода, а 1 ч.л. сода бикарбонат и малко лимонов сок. Станаха много крехки и вкусни!
0
0