Класическо пиле по панагюрски

СимонаСимонаНовак
03/10/2015
"Неслучайно някои рецепти са класически, защото те ни предлагат ястия с непреходен вкус, които се харесват на всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 713
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето, измийте го и го нарежете на парчета. Накълцайте лука и го оставете да се задуши в намазнена тенджера.

Щом стане прозрачен, долейте към него 2 ч.ч. гореща вода и добавете пилешкото месо.

Овкусете с подправките и оставете ястието да къкри на бавен огън. Щом забележите, че месото се е сварило, в отделен съд смесете доматеното пюре с брашното.

Целта е да стане кашичка, която се прибавя в тенджерата. Бъркайте добре, за да не загори брашното.

Прибавете чесъна и маслото и оставете още пет минути на котлона, след което отдръпнете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар