Панирани гъби Булка

03/10/2015
Дора
отДораНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 079
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г Булка
  • зехтин - за пърженето
  • за панировката
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е препоръчително да се изберат дребни гъби Булка.

Те се измиват и почистват, след което се потапят цели във вряла вода за около минута. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцедят.

През това време се приготвя панировка от изброените продукти. Всяка гъба се потапя в нея и след това се изпържва в загрята мазнина.

Готовите панирани гъби се редят върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 06:57
Леле колко са рошави тези булки. Преди чичо ми събраше, но ние не ги познаваме и не съм яла мнооого отдавна. А наистина и за мен бука и манатарка са най-вкусните възможни.
0
0
Биляна
Биляна
31.03.2016 15:51
булки и манатарки това са двете ми любими гъби и най много ги обичам панирани
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв