Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Рошави панирани гъби

Рошави панирани гъби

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114126
Рошави панирани гъби
Снимка: Потребител#246858
1 / 3
04/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г пресни
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус, вегета
  • корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. Отделят се шапчиците от пънчетата и всичко се попарва в дълбок съд с леко подсолена вода в микровълнова фурна за 10 минути.

Корнфлейксът се смила/натрошава в хаванче или се изсипва в найлонова торбичка, която се завързва и се валцова с празна стъклена бутилка.

От яйцата, брашното, мащерката и малко сол се прави панировката, в която се потапят отцедените вече гъби и техните пънчета.

Овалват се в корнфлейксовото брашно и апетитните панирани гъби се пържат в сгорещено олио за 2-3 минути от всяка страна.

Рошавите панирани гъби могат да се гарнират със сос по желание и да се поръсят със смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: