Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Пиперливи панирани гъби

Пиперливи панирани гъби

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Пиперливи панирани гъби
Снимка: Аника Войт
1 / 3
08/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Пиперливи панирани гъби, които са страхотно мезе за приятна компания и добра дума"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож обелете гъбите и им отстранете пънчетата. Изберете по-малки гъби, но ако вашите са големи, ги нарежете на половина.

За панировката ще са ви необходими три отделни купи. В първата сложете брашното и лютия червен пипер, във втората разбийте едно яйце, а в третата сложете галетата.

Загрейте тиган с олио на средно силен котлон. Вземете гъбка и я пуснете последователно в подлютеното брашно, яйцето и накрая галетата.

След което пуснете внимателно и горещатата мазнина. Направете така и с останалите панирани гъби.

Пържете гъбите за не повече от минута на всяка страна. Пиперливите панирани гъби са страхотно мезе, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: