Начин на приготвяне
Сложете джоланчето заедно с ушите и езика в тенджера. Добавете едор нарязаните чесън, праз, морков и лук. Добавете дафиновите листа и розмарина.
Залейте ги с вода и варете на много бавен огън 3-4 часа. След това извадете джоланчето, ушите и езика. Върнете бульона на котлона и варете, докато се редуцира на 1/3. Прецедете го.
Обелете езиците нарежете ги на малки кубчета. Нарежете и ушите и месото. Нарежете краставичките и магданоза, добавете ги към месото. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, прибавете 2 с.л. от горчицата.
Пригответе терин, като сложите върху него фолио за свежо съхранение. Започнете да правите следната процедура - налейте малко от прецедения бульон, малко от месото, пак бульон и пак месо. Продължавайте така докато количествата се изчерпват.
Сложете терина в хладилник за 4 часа. Сварете яйцата само за три минути. Обелете и ги пасирайте с горчицата и лютиви сос. Нарежете пачата на кубчета и поднесете с този сос.