Пача с джоланче

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пача с джоланче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 кг
  • кисели краставички - 300 г
  • свински уши - 3 - 4 бр.
  • свински език - 2 р.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • лют сос - ½ с.л.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 300 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • горчица - 3 с.л. Дижонска
  • магданоз - 1 връзка
  • розмарин - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джоланчето заедно с ушите и езика в тенджера. Добавете едор нарязаните чесън, праз, морков и лук. Добавете дафиновите листа и розмарина.

Залейте ги с вода и варете на много бавен огън 3-4 часа. След това извадете джоланчето, ушите и езика. Върнете бульона на котлона и варете, докато се редуцира на 1/3. Прецедете го.

Обелете езиците нарежете ги на малки кубчета. Нарежете и ушите и месото. Нарежете краставичките и магданоза, добавете ги към месото. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, прибавете 2 с.л. от горчицата.

Пригответе терин, като сложите върху него фолио за свежо съхранение. Започнете да правите следната процедура - налейте малко от прецедения бульон, малко от месото, пак бульон и пак месо. Продължавайте така докато количествата се изчерпват.

Сложете терина в хладилник за 4 часа. Сварете яйцата само за три минути. Обелете и ги пасирайте с горчицата и лютиви сос. Нарежете пачата на кубчета и поднесете с този сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: