Телешко джоланче по родопски

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
8143514
Телешко джоланче по родопски
Снимка: Evelina Kuzmanova
1 / 3
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6
"Подправки, бавен огън и много мерак - това са точните съставки за телешко джоланче, което направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 3 бр. (нарязани на шайби)
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 - 3 средно големи
  • целина - корен
  • праз - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 1/2 к.ч.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сминдух
  • сол
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме месото. Мариноваме го с черен пипер, сол, сминдух, чубрица, лук (нарязан на не много ситно). Оставяме така месото за около 4-5 часа. След което го запържваме леко и от двете страни.

В същата мазнина запържваме праза, морковите (нарязани на кръгчета) и целината. Слагаме месото и леко запържените зеленчуци в тава.

Заливаме с виното и гореща вода да покрие месото. Покриваме тавата добре с фолио и печем 150-170 градуса в предварително загрята фурна за около 3 часа.

Последно добавяме нарязаните на едро картофи, сол на вкус и желаните от нас подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: