Яхния от домашно пиле

ПетяПетяНовак
04/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 887
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашното пиле се почиства и се сварява леко в подсолена вода, заедно с един дафинов лист, сол и няколко зърна черен пипер. Тази практика е необходима, тъй като домашните птици са по-жилави.

След това се изважда от водата, като бульонът не се изхвърля, защото по-късно ще се ползва.

Пилето се нарязва на парчета и се оставя настрана. В тенджера се запържва скълцаният лук и щом стане прозрачен, към него се добавя доматеното пюре.

Долива се бульонът и се слагат парчетата месо. Яденето се оставя да къкри на огъня до пълното сваряване на пилешкото.

Накрая яхнията се сгъстява, като брашното се размива с малко от соса и се добавя в тенджерата. Поръсва се с още подправки, разбърква се и се оттегля от огъня.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар