Начин на приготвяне
Домашното пиле се почиства и се сварява леко в подсолена вода, заедно с един дафинов лист, сол и няколко зърна черен пипер. Тази практика е необходима, тъй като домашните птици са по-жилави.
След това се изважда от водата, като бульонът не се изхвърля, защото по-късно ще се ползва.
Пилето се нарязва на парчета и се оставя настрана. В тенджера се запържва скълцаният лук и щом стане прозрачен, към него се добавя доматеното пюре.
Долива се бульонът и се слагат парчетата месо. Яденето се оставя да къкри на огъня до пълното сваряване на пилешкото.
Накрая яхнията се сгъстява, като брашното се размива с малко от соса и се добавя в тенджерата. Поръсва се с още подправки, разбърква се и се оттегля от огъня.