Домашно пиле в гювеч

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Домашно пиле в гювеч
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
27/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Пиле в гювеч, ама не какво да е, а домашно - няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • чубрица - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го разделете на порции. Подредете го в гювеча.

Обелете и измийте картофите, нарежете ги на средни кубчета и ги прибавете при пилето. Обелете и настържете доматите, добавете в гювеча. Обелете морковите и ги нарежете на колелца, сложете и тях.

Обелете патладжана и го нарежете на малки кубчета. Почистете чушките от семките и ги нарежете на ленти. Измийте и нарежете лука.

Сложете всички зеленчуци в гювеча, добавете сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Залейте с вода, покрийте гювеча с капака и го сложете във фурната на 200 градуса.

Проверявайте месото - когато се отделя от кокала, е готово.

Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: